måndag 17 oktober 2011

Dagens begär

Jag har gjort det igen. Jag har gått på stan och kärat ner mig i en pryl. Ett dött ting. En skitdyr jacka. En sån där bra jacka som jag skulle älska i resten av mitt liv, ni vet, som jag skulle känna mig som mig själv och  genuin i, ja som jag helt enkelt skulle bli lite lyckligare i. (Och coolare och snyggare.) Och det skulle ju faktiskt vara en bra sak, hållbarhetstänksmässigt, om jag köpte den eftersom jag skulle ha den såå länge. Jag skulle liksom aldrig mer vilja ha en ny jacka. Hållbarhet - bara ett köp bort. (Förra året kände jag sådär om ett par skor. Men jag insåg att jag inte behövde några överlevar-antarktis-skor i Örebro stad. De plogar liksom på vintrarna här.) Jag har ju en annan jacka. Den  köpte jag så sent som i fjol och den fungerar mycket bra. Men den prasslar, och det tycker jag inte om. (Jag köpte den ändå, eftersom jag inte ville vara så ytlig att jag brydde mig om sådant. Jag skulle minsann tänka moget och sätta det praktiska först.) Det känns inte alls jag, med en prasslig jacka - och tänk om jag blir utdömd efter den, som en SÅN, en såndär med prasslig jacka. Det vill man ju inte.

(Förlåt alla ni som har prassliga jackor. Jag ironiserar över mitt eget tänkande som jag tycker är ganska dumt. Prassliga jackor är ju i regel väldans praktiska. Det är bara att jag har som konstiga tvångstankar kring prasslande kläder. Som att de har mer kemikalier i sig än andra och är mer onaturliga, bara för att man inte kan smyga runt ljudlöst i skogen med dem. Ja ni hör ju, det är fel på mig och inte på prassliga jackor.)

Jag tycker att det är otäckt att habegäret sitter så djupt, och att man förknippar kläder så mycket med identitet att man kan gå runt och känna sig seriöst obekväm i en jacka i "fel" material. Det vore skönt att slita sig loss. Och jag ska försöka övertyga mig själv om att köpet av en tidlös och hållbar jacka inte är ett bra sätt att slita sig loss.

fredag 14 oktober 2011

Det här med bekymmer

Jag oroar mig lätt. Det är jag bra på. Att komma på alla saker som kan gå fel och se framför mig det värsta som skulle kunna hända oavsett alternativ. Om jag inte klarar den här kursen, om jag inte kan göra om den heller för att läraren kommer på att han vill gå i pension sen, om jag då inte får söka nästa termins kurs, om jag måste läsa en termin extra och inte har csn-veckor kvar så att det räcker. Om, om, om.Och jag kan tänka att det är kört, så kört, så kära nån. Fastän det alltid har gått bra hittills. Fastän Han alltid har tagit hand om mig.
Dagens påminnelse:
Gör er inte bekymmer för ert liv, vad ni skall äta, eller för er kropp, vad ni skall klä er med. Livet är mer än maten och kroppen mer än kläderna. Ge akt på korparna. De sår inte och skördar inte, de har inte förrådsrum eller loge, och ändå föder Gud dem. Hur mycket mer värda är inte ni än fåglarna?

Så sa Jesus för längesen. (Lukasevangeliet 12:22-24) Men jag tror att det gäller även för csn.

lördag 8 oktober 2011

Underbara Clara lade ner sin blogg

...och skapade en ny, helt egen (ickefinansierad), sådan. Då tog hennes förra arbetsgivare bort gamla bloggen, där länken till nya fanns. Ve! Men om ni vill hitta den så har jag länkat till den (nya) här i högerkanten bland bloggarna jag följer. Jämt så ni vet. Hon vill man ska sprida vart hon finns. Nu har jag gjort det! Varsågod, äsch det var så lite så.

onsdag 5 oktober 2011

Kärt besök från -90- talet!

Alltså. Jag har inte följt så många tv-serier. Men det finns en, som gick någon gång i mitten på -90-talet sådär. Jag har tänkt att det vore kul att se nåt avsnitt igen. Och så finns serien förstås på youtube, där en fantastisk människa har laddat upp varenda avsnitt (?)!! Man blir ju rörd.. "Ensamma hemma" hette den i Sverige, "Party of Five" egentligen. Dagens tidsätartips!

tisdag 4 oktober 2011

Vad som helst, men inte kristdemokrat!

Läser att Tv4 sparkat Birro för att han gick ut med att han funderade på att kandidera till KD-ledarposten.
Birro tog tillbaka sina kandiderarplaner men det var kört ändå. Något så opartiskt kan man ju inte ha i TV! Men Miljöpartiets Fridolin får gärna programleda. Hm?

Vad kan vi dra för slutsatser av detta?
1. Birro är för ärlig?
2. Birro är för opartisk?
3. Tv4 är för opartiska?
4. Allt som har ordet "krist" i sig är obehagligt?

småsaker, stora frågor, illustrationer och tro

Powered By Blogger